Nie jesteś zalogowany./Not logged in
Strony: 1 2 3 4
Wątek Zamknięty/Topic closed
Bociany zastałam w gnieździe Jeden musiał sprawdzić, co dzieje się za kominem Ostatnio wcześnie wracają do gniazda
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-05 16:34:04)
Jeden w gnieździe. Drugi ogląda gniazdo od dołu Słońce zaświeciło Bocian wrócił do gniazda. Jest godzina 10-ta a bociany jeszcze w gnieździe
Wczoraj bociany miały, piękną słoneczną pogodę. Dzisiaj zapowiada się podobnie Na gnieździe nie widać mrozu Wcześnie poleciały Drzemią po wieczornym powrocie.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-07 17:04:17)
Jak zwykle, jeden na dachu Ten z gniazda poleciał a ten z dachu, wcale nie miał zamiaru lecieć na śniadanie. O godzinie 8:45 jeszcze był na dachu Wieczorem grzecznie stoją w gnieździe
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-08 21:13:42)
Wiosenny poranek. W gnieździe jeden bocian. Jest i drugi. Bardzo skutecznie ukrywał się na dachu Bociany o godzinie 10-tej rano, były jeszcze w gnieździe i wieczorem, nie zdążyły przez wyłączeniem się kamerki.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-09 19:01:37)
Po obudzeni się toaleta A potem wspólnie pilnowali gniazda Słońce jeszcze wysoko a bociany już w gnieździe
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-10 18:00:52)
Od rana słonecznie Dzisiaj krócej pilnowały gniazda. Najpierw poleciał jeden, drugi chwilę później. Jeden o godzinie 15:25, był już w gnieździe i robił w nim porządki Nocują razem
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-11 17:06:43)
Wróciły po całodziennych spacerach i nie mogą znaleźć sobie odpowiedniego miejsca do odpoczynku
Mróz niewielki, ale po ostatnich słonecznych dniach, dla bocianów bardzo zimno. Ciągle są w gnieździe. Już są w gnieździe. Niewiele czasu spędziły na spacerach.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-13 20:10:13)
Mają ładną pogodę i trudno je zastać. Zdjęcie kontrolne z nocy pokazuję, że nocują w gnieździe
Nocny, niewielki mróz zatrzymał bociany na dłużej w gnieździe
Bociany wcześniej wróciły Zmęczone. Nie mają ochoty się ruszać.
Bociany, bardzo wcześnie wylatują z gniazda.Wróciły wcześnie i zapadły w drzemkę... ... i tak już zostały do zatrzymania się kamerki
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-19 17:01:52)
Mrozu nie ma, ale, jest pewnie bardzo zimno. Jeden z bocianów na dachu Wieczorna drzemka
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-20 20:25:34)
Mrozu nie ma, ale jeden z przyzwyczajenia stoi na dachu Dzień był bardzo krótki, ale bociany zdążyły wrócić, przed zatrzymaniem się kamerki
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-22 17:10:03)
Po powrocie, jeden zapadł w drzemkę, drugi zajął się toaletą.
Strasznie tutaj wieje i bociany walczą z tym wiatrem.
Wczesnym popołudniem zastałam bociana porządkującego gniazdo
Widziałam je po południu w gnieździe. Wieczorem, też się postarały i wcześniej wróciły Bociany są w dobrej kondycji i nastroju
Mróz ominął to gniazdo Bociany ciągle są w gnieździe.
-6 stopni. Na kamerce oszroniona pajęczyna. Bocian z gniazda poleciał pierwszy. Bocian z dachu, jeszcze chwilę się zastanawiał. Teraz jest - 1.
Jeden śpi na dachu Drugi w gnieździe, siedząc Myślałam, że jest jeden. Drugi siedział na dachu
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2016-12-31 17:18:59)
S T Y C Z E Ń 2 0 1 7 Rano, bociany w gnieździe W południe, też je zastałam Poleciały... ... i za niedługo wróciły. Pewnie zostały nakarmione
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-01 21:01:49)
Mrozu tutaj nie widać a bociany, mają się dobrze. Kamerka znacznie wydłużyła czas pracy, ale bociany i tak, nie przyleciały
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-02 17:20:46)
Nocowały w gnieździe, ale dach trzeba odwiedzić, przed wylotem Miały do wyboru, albo zaśnieżone łąki, albo takie samo gniazdo. Wybrały gniazdo
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-03 20:32:43)
Bociany w gnieździe, podczas huraganowego wiatru. Chyba obydwa chciały chowa się między gniazdem a kominem, ale się nie zmieściły
Jeden spał leząc w gnieździe, drugi na dachu oczywiście W ubiegłą zimę obydwa mieściły się na dachu. Dzisiaj obydwa bociany zmieściły się na dachu, między kominem a gniazdem
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-05 18:41:22)
-11 stopni. Zastałam je w gnieździe. Jeden wrócił na dach a potem, poleciały. Słonecznie, ale mroźno, -7 stopni. Bociany po śniadaniu, przyleciały do gniazda.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-06 12:47:35)
Poleciały a ja mam nadzieje, ze skrzydła nie zamarzły im w locie. Po wieczornym powrocie do gniazda, bociany przytuliły siędo komina
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-07 21:51:26)
Po powrocie zapadły w drzemke
Bociany nocowały w gnieździe. Ociepliło się i nie potrzebowały komina Przyleciały wcześnie, ale długo drzemały. Po odpoczynku zajęły się toaletą
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-09 17:36:05)
Jeden śpi na dachu Drugi siedzi w gnieździe Teraz, są na śniadaniu. Jeden wylądował w gnieździe , drugi na dachu. Obydwa nocują na dachu
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-10 17:26:32)
Spotkałam jdnego, ale i on odleciał. Wieczorem obydwa w gnieździe. Walczą z silnym wiatrem.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-11 17:40:19)
Rano kamerka późno sięotworzyła i bocianów juz nie było. W południe przyleciały odpocząc
Noc spędziły w gnieździe i rano, tez je tam zastałam Wieczorne lądowanie, nie obyło się bez problemów. Wszystko dobrze się skończyło
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-13 17:19:10)
Spały siedząc w gnieździe Wieczorem, jeden wylądował w gnieździe drugi, od razu na dachu
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-14 17:32:26)
Bociany po wieczornym powrocie, schowały się za gniazdo Myślę, że one stoja/siedzą na kominie, inaczej, nie byłoby ich widać.
Ostatnio gniazdo służy bocianom, jako osłona od wiatru Siedzą na kominie i tylko ich głowy widać
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-16 16:26:17)
Zimno, -9 stopni. Jeden spał w gnieździe.
Zdążyłam je "złapać" przed wylotem
Na kominie było za ciasno i jeden spał w gnieździe -11 stopni. Wylądowały, jeden w gnieździe drugi na kominie. Na kominie jednak cieplej
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-20 21:12:18)
Ten komin ratuje bociany przed mrozem
Tutaj była najcieplejsza noc z obserwowanych gniazd, "tylko" -10 stopni. Bociany po wstaniu, zaraz poleciały. Na kominie, za gniazdem
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-22 22:13:20)
Zastałam je siedzące. Wstały a jeden, pomachał skrzydłami. Szybko zrezygnowały z porannej gimnastyki i pomyśle o wylocie. Siedzą przytulone do siebie Zimno, ale muszą przeżyć no.
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-23 20:43:09)
Jeszcze przed chwilą siedziały w gnieździe przytulone Zniknęły.
-5 stopni. Bociany na kominie
Jeden spał w gnieździe, drugi na kominie -3 stopnie. Bociany długo czyściły pióra. -3 stopnie, utrzymywało się przez cały dzień. Bociany na kominie
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-26 16:58:55)
Dzisiaj w dzień odpoczną od mrozu
Rano się tylko przywitałam z bocianiami Po wieczornym wylądowaniu w gnieździe, zajęły się toaletą Gotowe do snu. Jeden usiadł w gnieździe, drugi poszedł na komin. W końcu śpią obydwa na kominie
Tutaj była najcieplejsza noc -3 stopnie. Najzimniej było w Nittenau (przy granicy z Czechami), -11 stopni. Bociany spały w gnieździe W dzień była plusowa temperatura, co widać po bocianach
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-29 21:26:42)
+1 a bociany wyglądają, jakby było -10 stopni. Miłego dnia
Spały w gnieździe, stojąc. Po wznowieniu pracy przez kamerkę, zastałam puste gniazdo. Dzisiaj wcześniej wróciły
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-01-31 18:36:53)
L U T Y Rano wcześnie poleciały, ale po śniadaniu wpadły do gniazda Następną kontrolę zrobiły w południe
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-02-01 15:02:59)
Gniazdo wygląda na czyste i suche, ale bociany Nie wiem, gdzie one były
Dzień dobry w piękny poranek
Poleciały. Ładny poranek i szkoda czasu na siedzenie w gnieździe
Rano, po godzinie ósmej, zastałam jednego. Wieczorem nie zdążyły wrócić.
Wylatują na posiłki i wracają, pilnować gniazda
Przed porannym wylotem
-3 stopnie i wieje silny wiatr.
Po południu też są w gnieździe, wiatr gniazdem kołysze.
Ciiii, śpią
Mam wrażenie, że przez całą noc stały w jednej pozycji. -3 stopnie.
Czeka, na lepszą pogodę
Czekaja na wiosnę
Czekając na wiosnę, pilnują gniazda przed intruzami
Po południu spotkałam jednego bociana w gnieździe. Wieczorem obydwa
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-02-18 17:21:14)
W gnieździe stoi woda a bociany walczą z wichurą
Jeden nie wytrzymał szarpania przez wiatr, odleciał.
Przyleciał popilnować gniazda Trochę później, pilnowali razem
Taka pogoda będzie jeszcze nie raz, tej "wiosny"
Bociany pokazały nam, że też będą miały małe bocianki W ubiegłym sezonie wychowały trzy
M A R Z E CTutaj na pewno są dwa bociany
Ostatnio edytowany przez/Last edit Hato (2017-03-01 14:44:39)