Wątek Zamknięty/Topic closed
Ciekawe z tym pomarańczowym kolorem, można by pomyśleć, że przybył o zachodzie słońca
Paello, dobra robota. Może to on albo ona
A może to znów nasza Florcia nie dopuszcza Florka?
Wrócił
Jest niespokojny. Kładzie się, nagle podrywa i tak na zmianę
Co mogło przytrafić się temu boćkowi, że jest tak zafarbowany. Wczoraj myślałam, że jest to brud i gra świateł ale przy dziennym świetle wyraźnie widać, że jest to farba. Wczorajszy deszcz niewiele pomógł.
Ostatnio edytowany przez/Last edit sula (2011-04-27 13:16:09)
W ubiegłym roku niebieski bocian zawitał do Niemiec, a tym roku do nas przyleciał pomarańczowy. Też ładny.... nie pomyli się nam z innym
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12144678,ti … caid=1c33d
Mam nadzieję, że szybko znajdzie partnera, a wtedy nasze obserwacje będą jeszcze ciekawsze. A skoro i niebieski założył rodzinę to może i naszemu się uda...
Ostatnio edytowany przez/Last edit Kama (2011-04-27 13:49:41)
Żeby tylko jakiś bociek zechciał zaakceptować go w takim kolorze i żeby stało się to jak najszybciej.
Kamo, dzięki za przypomnienie
Sulo, ciekawe spostrzeżenie, i jeśli to miałoby odegrać rolę w przylocie partnera, to byłoby to fatalne "pomarańczowe" zjawisko
Ostatnio edytowany przez/Last edit Ania-czechy (2011-04-27 13:55:37)
Tak Aniu, tym bardziej jest to przykre, że bociek z własnej woli nie postarał się o farbę, żeby "upiększyć się". Żal patrzeć na tego ptaka
na powitaniue Florka
http://youtu.be/LX1fiE0U1qA
Pamiętacie katastrofę ekologiczną w zeszłym roku na Węgrzech? Moze on z tamtąd?
Dobranoc bocianku,ja również się cieszę że wróciłeś, zaraz gniazdo poweselało
Pozdrawiam Bocianolubów
Witam serdecznie
Na stronie z podglądem naszego bocianka ruszyła nowa "usługa".
Jest to fotka z gniazda, którą kamera wysyła wykrywając ruch. Kiedy bociek będzie ruchliwy, obrazek będzie się zmieniał mniej więcej co 2 sekundy. Jeśli natomiast jego ruchy będą niewielkie, lub odleci z gniazda na posiłek, na obrazku pozostanie moment w którym kamera widziała go po raz ostatni (wykryła po raz ostatni większy ruch).
Niestety kiedy będzie mocno padało, lub przez obiektyw kamerki przemknie Tekla, fotka zmieni się tak jak przy chodzącym boćku.
Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem, myślę że wystarczająco...
Poniżej fotka z obszarami, w których musi poruszyć się bocian (lub cokolwiek innego), aby fotka została podmieniona.
Pozdrawiam serdecznie
Ale nam robisz czary mary Czarny Alibabie
Droga Paelu, w tym przypadku jestem tylko głosem tych, którzy owe dzieła tworzą
Troszkę się podliżę szanownym Forumowiczom
Wszelkie bajery na stronie i możliwości techniczne dzisiejszego sprzętu w niczym nie dorównują Użytkownikom Forum Międzyrzecza
Niemniej owe bajery mogą być pewną ciekawostką i zachętą dla tych, którzy z dobrodziejstw międzyrzeckich postów skorzystać do tej pory nie zechcieli
Również obserwowałam bocianka aż do odlotu, który był nagły - nieplanowany!
Ptak wyraźnie spłoszył się
Fotek nie zamieszczam, żeby nie dublować poprzedników.
Ostatnio edytowany przez/Last edit adnaw (2011-04-28 01:14:16)
Zastałam go o 10:41; ale nie wiem kiedy przyleciał. A o 10:58 już go nie było. Wygląda całkiem zdrowo (poza tym, że jest pomarańczowy ). Nie widać, żeby mu zaszkodziła jakaś substancja chemiczna. Więc nie jest to nic działającego gwałtownie. Mam też nadzieję, że i na dłuższą metę też mu to nie zaszkodzi. Nie tylko na zdrowiu... Bo partnera/partnerki jak nie było, tak nie ma! A to już trochę późno się robi...
Ostatnio edytowany przez/Last edit Ifigenia (2011-04-28 11:23:27)
To chyba kwestia światła, ale już wcześniej wydawało mi się, że bociek jest bielszy, a później znowu był bardziej pomarańczowy - chyba, że to dwa różne boćki....
Sprawami remontu i wyposażenia gniazda raczej nie jest zainteresowany....
Może Florki przyleciały i chcą odzyskać gniazdo.
Wątek Zamknięty/Topic closed