Wątek Zamknięty/Topic closed
Jestem! Podglądam.
Niesamowitą radość sprawił mi widok na nowy przekaz z karmnika. No i bardzo duża ilość ptaszków które go odwiedziły.
Poniedziałek
Ptaszki jeszcze śpią, ale jak tylko zrobi się jaśniej znowu będzie tu żywo.
I już mamy ruch w karmniku
Ostatnio edytowany przez/Last edit Kazek-czechy (2012-10-29 06:39:05)
Ale bogato zastawiony stół! I cóż tu wybrać:
piękne czerwono-czarne korale, owocowe paciorki, białe kule przypominające świąteczne bąbki, czy złotą kukurydzę? Najlepiej wszystkiego po trochu
11:13
Urzędują na całego Oby tylko nie skończyło się na rozbiórce dachu!
Ostatnio edytowany przez/Last edit Ania-czechy (2012-10-29 11:27:39)
Witam,
Rozpoczynamy trzeci już sezon obserwacji dokarmiania ptaków. To co obecnie widzimy to efekt pracy Montera i innych naszych przyjaciół ze Stowarzyszenia. Osobiście bardzo się cieszę z tego projektu a także pracy, którą Monter włożył w tegoroczną ekspozycję. W ustawieniu kamery widać doświadczenia lat poprzednich. Kamera jest usytuowana nieco dalej od karmnika, przez co będziemy obserwować również jego zewnętrzną część a tym samym ptaki, które nie wlatują do środka karmnika, siadając na jego obrzeżach. Na daszku zostały przytwierdzone nowe drewniane listwy z wydrążonymi otworami, co może dodatkowo zachęcić ptaki do częstowania się karmą tam włożoną.
Bardzo podoba mi się też dobór i kompozycja karmy w karmniku. W tym sezonie wg mojej oceny karmnik jest bardzo ładny. Nie będę Ci Monter za nic jeszcze dziękował, na to przyjdzie czas po zakończeniu sezonu Na dzisiaj napiszę tylko, że wspólnie z Grupą Ornitologiczno-Przyrodniczą zrobiliście coś dobrego i ciekawego
Zachęcam wszystkich do uczestnictwa w tym projekcie i popularyzacji zimowego dokarmiania ptaków.
Wątek Zamknięty/Topic closed