Strony/Pages: 1 … 23 24 25 26 27 … 41
Wątek Zamknięty
Witam Wszystkich
Co dzień zaglądam tutaj do Was
i mocno kibicuje bociankom, ale ciekawi mnie, jak nas wszystkich , czy coś z tych jajeczek będzie?, termin porodu już minął ,a dalej nic. Czy ktoś zauważył jakieś zmiany na jajeczkach?
Pozdrawiam Wszystkich bocianolubów i kochane boćki ![]()
Agnieszka
Drodzy milosnicy bocianow.Tak obserwuje te gniazda w EU i serce mi peka patrzec na te osierocone gniazda albo "jedynaki" w gniezdzie. W kazdej wolnej chwili patrze co moje bocki robia i przezywam. Obserwowalam gniazdo w Ulm-Göglingen i doliczylam sie ze bocki siedza juz okolo 53 dni na jednym jajku!!! Polubilam te bociany z Miedzyrzecza, ale mam strach jak pomysle ze te jajeczka byly w te fatalna noc samiutkie!!! Strach myslec, ale nadzieja zostaje... Niedawno widzialam jak z gniazda w Pfalz/ zabrali slabego bocka ktory byl przyduszony starszym bratem. Od dwoch dni jest rodzenstwo- cala trojka znowu razem w gniezdzie.
Praca od samego ranka ![]()
![]()
5:33
Kolejny wylot z gniazda i szybki powrót.
![]()
5:37
Nie zauważyłam zmiany, nie wiem czy miała miejsce. Jeden znów gdzieś odlatuje.
![]()
5:53
Wygrzewający zajmuje się troskliwie jajeczkami podczas nieobecności partnera.
Tamten szybko wrócił z gałązkami w dziobie.![]()
6:07
Poleciał i tym razem znów sianko niesie.
![]()
=========
Nie widać zbyt dobrze, ale jedno jajko nie jest już wygrzewane.
Myślę, że to jajo a nie skorupka.![]()
=========
6:19
Florek zaniepokojony czymś odleciał. Florentynce nad głową przelatuje intruz. Ta broni od razu gniazda.
![]()
===========
6:25
Obcy bocian wciąż krąży nad gniazdem. Za nim lata chyba Florek, Florentynka co chwilę głowę chowa wystraszona.
![]()
6:27
Florek zawitał na chwilę do gniazda, ale znów gdzieś leci.
![]()
Wątek Zamknięty
Strony/Pages: 1 … 23 24 25 26 27 … 41