Wątek Zamknięty/Topic closed
Adres strony z podglądem na gniazdo:
http://www.bociany.miedzyrzecze.org.pl/index.php/widok1
Gniazdo przykryte śniegiem. Czekamy na wiosnę
W ciągu dziesięciu dni, będę w Malapolska na dwa dni. Mam nadzieję, że wiosna będzie już przyjechał!
LeMie dziękuję bardzo za taką radosną wiadomość. Ja już niestety nie zastałem bociana w gnieździe ale wierzę gorąco, że wróci a do Górnego także przyleci.
Cieszę się widząc bociany w gnieździe, ale też mi bardzo smutno zdając sobie sprawę jak ciężko czy też w ogóle udaje im się znajdywać jakiś pokarm. A może zrobić jakąś zbiórkę pieniędzy na zakup pożywienia? Jaka jest Wasza opinia? Czas nagli!
Ostatnio edytowany przez/Last edit Kazek-czechy (2013-04-04 06:13:21)
Kazek-czechy napisał:
A może zrobić jakąś zbiórkę pieniędzy na zakup pożywienia? Jaka jest Wasza opinia? Czas nagli!
Dzięki Kaziu za troskę. Dzisiaj spróbujemy jakoś pomóc boćkom, konsultujemy się od rana z ornitologami w tej sprawie. Środki na zakup karmy mamy, to nie jest obecnie problem, problem jest jak i co podać, żeby pomóc. Oczywiście za każde wsparcie naszego projektu zawsze serdecznie dziękujemy
Obecnie jeden bocian w gnieździe:
LeMie dzięki za odpowiedź. Napisałem tak bo bardzo martwię się o te biedaki i nie tylko w naszym gnieździe.
Może ludzie z okolicy gniazda widują gdzie latają na żerowisko wiem, że to trudna sprawa.
Po konsultacji z ornitologiem ok. godz. 12 do gniazda został dostarczony pokarm - świeże małe rybki oraz serca drobiowe. Szczegóły wykonanej we współpracy z Państwową Strażą Pożarną w Wapienicy akcji oraz zdjęcia zamieszczę w późniejszych godzinach.
Najważniejsze, że ptaki mają dostęp do pożywienia. Zobaczymy czy z niego skorzystają.
Wielkie brawa i podziękowania dla wszystkich którzy brali udział w przygotowaniach i realizacji tej wspaniałej akcji na rzecz naszych kochanych bocianków. Ludzie jesteście wspaniali!!! Dzięki !!!
Już wcina. Jaka radość patrzeć !
Chyba poleciał po partnera
Ostatnio edytowany przez/Last edit Kazek-czechy (2013-04-04 12:59:25)
Podglądacze DZIĘKUJĄ
dziekujemy wspanialym ludziom za opieke nad biednymi bociankami ale ja nie moge ogladac bo nie mam obrazu nie wiem dlaczego
Wątek Zamknięty/Topic closed